O Firmie
KIM JESTEŚMY?
Opatowicz & Waker Co. jest niezależnym biurem ekspertyz specjalizującym się w kontrolach ilości i jakości, badaniach laboratoryjnych prowadzonych w akredytowanych jednostkach oraz w specjalistycznych ekspertyzach produktów spożywczych i konsumpcyjnych.
JAK WYGLĄDAŁY PIERWSZE KROKI NASZEJ DZIAŁALNOŚCI?
Firma rozpoczęła swoją działalność w 2001 roku koncentrując się wokół problematyki jakości, wartości odżywczej produktów oraz bezpieczeństwa żywności. Wiedza z tego zakresu umożliwiła stworzenie biura ekspertyz świadczącego szereg usług mających na celu kontrolę i weryfikację jakości i ilości produktów spożywczych i konsumpcyjnych.
Obecnie firma jest prężnie rozwijającym się biurem rzeczoznawczym posiadającym liczną grupę lojalnych klientów, którzy cenią jej profesjonalizm, niezależność oraz szybkość działania.
GDZIE DZIAŁAMY?
Niezawodność wpisana w misję firmy oraz rosnące zapotrzebowanie klientów przyczyniły się do zwiększenia zasięgu działania firmy nie tylko na całą Polskę ale również na inne kraje europejskie takie jak: Niemcy, Czechy, Litwa, Łotwa, Ukraina.
Nasze usługi sięgają poza Stary Kontynent wykonujemy inspekcje m.in. w Chińskiej Republice Ludowej, Ameryce Południowej (Argentyna, Brazylia, Ekwador i In.)
KIM SĄ NASI PRACOWNICY?
Inspektorzy DOŚWIADCZENI I PROFESJONALNI - SĄ FUNDAMENTEM SUKCESU FIRMY
Biuro Ekspertyz Opatowicz & Waker Co. tworzy swoją międzynarodową reputację poprzez wkład w budowanie jakości, bazując na profesjonalizmie świadczonych usług oraz wspólnym zaangażowaniu i odpowiedzialności wszystkich pracowników. Nasze doświadczenie i wiedza pomagają naszym klientom w zarządzaniu jakością i jej zapewnieniu. My wiemy, że świadczenie globalnych usług odbywa się przez lokalne know-how, dlatego nasi inspektorzy identyfikują się ze środowiskiem w którym pracują. Uwzględniają mentalność współpracujących, praktyki handlowe jak również lokalne tradycje.
Wszystkie prace wykonywane są w oparciu o WARUNKI OGÓLNE
PRZYNALEŻNOŚC DO ORGANIZACJI BRANŻOWYCH
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
International Society for Horticular Science |
Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego, Naczelna Organizacja Techniczna |
European Federation of National Engineering Associations |
Safe Quality Food Institute |