Polish
English

Specjalistyczny sprzęt

Z przyjemnością informujemy Państwa, że w naszej ofercie znajdują się również urządzenia do kontroli jakości owoców i warzyw.


W naszej ofercie znajdują się m.in.

 

Tester twardości miąższu (zwany również Fruit Pressure Tester)


Specjalistyczny penetrometr, dzięki któremu dokonuje się pomiaru twardości miąższu. Na podstawie tego pomiaru określa się stan dojrzałości owoców. Każdy model zawiera m.in. 5/16" i 7/16" końcówkę pomiarową wykonaną ze stali nierdzewnej, specjalny nożyk do usuwania skórki, instrukcję.Tester twardości miąższu (zwany również Fruit Pressure Tester)

Rodzaje oferowanych penetrometrów: 

  • do owoców twardych (zakres pomiaru 1 - 12 kg),
  • do owoców miękkich (zakres pomiaru 0 - 5kg)

 

Refraktometr

 

Refraktometr

Urządzenie do pomiaru zawartości substancji stanowiących sucha masę (cukrów w soku owoców). Pomiar suchej substancji zapewnia obiektywna oceną stanu dojrzałości owoców i ich własności. Proponujemy Państwu refraktometry przenośne, standardowe, posiadające funkcję korekty temperaturowej i w wersji elektronicznej.

Refraktometr ręczny - ATC, 0-32% 

Bardzo wygodny w użyciu i prosty w obsłudze. Odczyt dokonywany jest w stopniach Brix'a (% zawartość cukrów).

Właściwości:

Refraktometr

  • zakres: 0 - 32%
  • dokładność i błąd pomiaru: 0.2% / ±0.2%
  • wygodne opakowanie odpowiednio chroni przyrząd 
  • prosta kalibracja urządzenia - za pomocą wody destylowanej

 

 

 

 

Automatyczna Korekta Temperatury (ATC)

System zapewnia automatyczną korektę odczytu w przypadku gdy badany produkt jest w temperaturze odbiegającej od zakładanych 20ºC (68ºF). Skuteczność korekty obejmuje zakres temperatur od 10ºC to 30ºC.

 

PH-METR

 

Służy do pomiaru pH charakteryzującego odczyn badanej substancji.

 

Model PHB5PH-METR

 

Właściwości:

  • Zakres: 0.0 ~ 14.0pH
  • Odczyt: 0,1pH
  • Dokładność: ±0.2pH
  • Punkt kalibracji: pH 4,00; pH 9,18
  • Szeroki zakres pomiarowy oraz prosty i szybki sposób działania.
  • Zapakowany w ochronny futerał chroniący przed uszkodzeniami i zabrudzeniem

 

Elektroniczny termometr-higrometr ołówkowy

Służy do pomiaru temperatur zarówno dodatnich jak i ujemnych.Elektroniczny termometr-higrometr ołówkowy

 

 

Właściwości:

  • Zakres:

Temperatura: -10 ºC /14 ºF ~ 50 ºC /122 ºF

Dokładność: +/-1.0 ºC /1.8 ºF , 0 ºC ~50 ºC ºF (32 ºF ~122 ºF)

 

 

Kalibrownica do bananów


Właściwości:Kalibrownica do bananów

  • Taka sama jaka stosuje się w krajach producentów, dzięki której dokonuje się pomiaru kalibrów bananów
  • Szybki i łatwy odczyt
  • Skala: 7/8" do 2" podziałka 1/32"

 

W celu uzyskania więcej informacji o naszej ofercie urządzeń specjalistycznych zachęcamy do kontaktu z nami.